Проекти

Срещи през фондация "Детски книги"

Диана Петрова участва като гост автор на срещи след номинацията за "Приказки за цялото семейство" в конкурса "Бисерче вълшебно" в различни райони от страната.

Разказвачът на приказки разказва...

Диана Петрова се включи в инициативата на Разказвача на приказки, който организира срещи по училища из цялата страна. По време на срещите тя представя приказки от книгите си: "Мъдри приказки" и "Приказки за цялото семейство" и разиграва приказни игри с ученици от 1, 2, 3, 4, 5 и 6 клас.

Ревюта за "Аз чета"

Проектът стартира през 2018 и включва подготвяне на книжни ревюта за сайта "Аз чета", както и за личния книжен блог на Диана Петрова.

Подари ми приказка

Проектът стартира през 2011 година и включва създаване на вълшебни истории за любим човек. Досега Диана Петрова е написала повече от 200 приказки за подарък. Поводите са сватби, рождени дни, годишнини и обикновено засвидетелстване на обич към приятел или близък.

"Писател назаем"

Диана Петрова се включва в инициативата на "Писател назаем", през която ще участва в учебните часове на деца от цялата страна. Темите, с които ще излезе пред учениците са: 1. Прилики между съвременни известни хора и литературни герои. „Андрешко“, Елин Пелин, „Тютюн“, Димитър Димов, „Железния светилник“, Димитър Талев
2. Четенето и писането – самотерапия и начин да пораснеш. Примери как четенето и писането са помогнали в кризисни ситуации от човешкия живот.
3. Защо личността на много големи автори е по-слаба от творбите им? Малко известни факти от живота на великите – Уилям Шекспир, Оноре дьо Балзак, Лев Толстой, Иван Вазов и др. Повече информация на страницата в "Писател назаем": http://www.pisatelnazaem.com/portfolio/diana-petrova